Posts

Showing posts from March, 2013

Giler RUNNING MAN

Image
Asalamualaikum..
Hai, semua pembaca.. Entah kenapa boleh terlupa kepada satu-satu rancangan korea ni yang telah berjaya menambat hati aku. ok..ok, jom kita story skit tentang RUNNING MAN.. cayookk!
Aku terpaut dengan RUNNING MAN sejak tengok dengan cik abang. Dia donlod dari siri satu hingga lah yang terkini. Mula-mula tengok memang tak berapa faham. tapi bila dah layan, lama-lama dok ketagih.. 
Running man ni kelakar sangat. Merupakan satu rancangan realiti Korea yang sangat popular.Ahli running man (RM) ni terdiri dari artis -artis di sana. Mereka akan diberikan tugasan secara berkumpulan dan berakhir dengan tugasan individu. Hadiahnya pulak sangat lumayan. Kadang-kadang emas, kadang-kadang duit.. Tak kesah lah apa yang diaorang dapat. Tapi gelagat mereka sangat mencuit hati. Boleh sakit perut gelak tau.
Deabak.. RUNNING MAN

Kat Korea dah banyak variety tv shows yang menggunakan selebriti mereka (cuba bukak channel korea kat astro tu, ye...ada...dalam HD lagi). Dalam running man ada 7 or…

TIPS MENGETAHUI GADIS "MASIH DARA" ATAU "TIDAK"

Image
Setiap pasangan yang nak berkahwin berharap pasangan mereka samada lelaki atau perempuan masih berada dalam keadaan tidak 'terusik'. Banyak juga cerita di mana selepas berkahwin atau pun malam pertama baru sedar yang pasangan mereka itu sudah ditebuk tupai. Pada masa itu, nasi sudah jadi bubur. So,kepada pasangan yang sedang hangat bercinta, kat sini ada beberapa tip bagaimana nak tahu perempuan tu masih dara atau pun tidak
Mempunyai Dahi Yang Licin
Gadis yang masih memiliki dara akan mempunyai dahi yang licin. Bagi yang sudah hilang daranya, ada kedutan yang kadang nampak dan kadang tidak ketika bercakap. Kedutan kerana sudah tidak suci dan kedutan wajah yang dimamah usia adalah berbeza. Kedutan bagi mereka yang telah hilang dara tidak begitu nampak kecuali ketika muka mereka menunjukkan reaksi tertentu seperti sedang ketawa dan marah, sementara kedutan kerana dimakan usia sentiasa nampak dan kekal. Cuba perhatikan dahi perempuan yang sudah bersuami dengan yang masih dara. G…

Menu Rasulullah. Jom ikut sunnah Nabi.

Rasulullah tidak pernah mengada-ngada nak makan itu dan ini. Baginda biasanya akan makan apa-apa sahaja yang sudah tersedia. Bukan itu sahaja, bahan-bahannya pula mudah didapati dan penyediaannya tidak rumit.
Apakah menu yang pernag disantap oleh Rasulullah s.a.w.? Disenaraikan disini sebahagian menu yang pernah dimakan oleh Rasulullah s.a.w.

 Kurma dan Air Kosong Tharid iaitu Roti dicampur Daging Berkuah Roti yang dimakan dengan Cuka Roti dengan Minyak Zaitun Roti dengan Keju Bubur yang dibuat dari Susu dan Gandum Roti dengan Kurma Kurma dengan Mentega 7 biji Kurma yang direndam didalam Susu ( biasanya dimakan pada waktu pagi) Kurma dan Tembikai Timun dan Kurma
Lihatlah, betapa sederhana dan sihatnya hidangan Rasulullah s.a.w. Namun dengan kuantiti yang sedikit pada pandangan kita itulah, Baginda  mampu mengubah hati manusia kembali bertuhankan Allah, malah Baginda mampu menjana tenaga yang diperoleh melalui makanan itu untuk tujuan ketaatan. Kita bagaimana?

Perbezaan Original Set dan AP Set

Baru-baru ni ada sahabat bertanyakan apakah perbezaan handphone AP set dengan Ori set. Dan apakah AP set tu?.. Ermm... Susah nak jawab kalau ilmu tak cukup. So, apa lagi.. pakcik google lah pilihan yang tepat. Ushar punya ushar, maka inilah hasilnya. Jom kita kongsi sama-sama.
DEFINISI
AP set (Authorized Product) ialah handphone yang kualitinya sama dengan original tetapi diedarkan oleh supplier handphone yang bukan diiktiraf oleh company pengeluar handphone. Sebagai contoh company seperti Asia Mobile, uTNT dan VSCOM, menjadi supplier untuk handphone NOKIA tetapi bukan company yang diiktiraf oleh NOKIA sebagai pengedar yang sah.
Original set pula adalah handphone yang original dan diedarkan oleh pengedar NOKIA yang sah. Antara pengedar NOKIA yang diiktiraf adalah ZITHRON, AVAXX, Midland dan iMobile dan FMG adalah pengedar Samsung dan Motorola yang sah.
Dari segi kualiti, AP set adalah sama dengan original set. Ada company yang menjual AP set dengan companynya bertaraf ISO. Mereka boleh bu…