Posts

Showing posts from September, 2012

Seni dari Pensil 2B

Image
Mood nak update blog dah mariiii... tapi sementara tengah mekar ni, chantek nak kongsi hasil seni dari seorang kenalan yang sangat hampir dengan chantek. Sejujurnya chantek sangat kagum dengan hasil tangannya. Pernah chantek mintak dia lukiskan potret chantek dengan saiz A3,  wahhh, bila dah siap tak berani nak gantung kat dinding.. sebab bagi chantek lukisan itu seakan hidup. Oklah, tak nak celoteh panjang-panjang.. Jom nikmati hasil tangan anak muda ini. Nak upah melukis pun boleh. Hanya RM50 je untuk potret bersaiz A4.. hehehe.. sempat lagi promote. Tapi serius tau..
Ok.. jom tengok.. NEXT!




Saya Bukan Anti Melayu, tapi...

Image
Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia. Dah lam sangat kan chantek tak story kat sini. Kali ni kesibukan ternyata tak memberi peluang kepada chantek untuk berkonsi luahan hati yang entah siapa sudi membacanya. Kepada semua yang menyinggah dan memberi komen-komen positif, chantek sangat-sangat menghargai.
Sambil - sambil menaip ni otak duk terfikir, topik apa yang nak diketengahkan hari ni. Ermm... Oklah. tentang MELAYU. 
Maaf ye. Chantek tak nak sentuh apa apa tentang bangsa lain. Chantek cuma nak menceritakan pengalaman chantek dalam usaha untuk memulakan perniagaan. Oklah. Sekarang ni. Alhamdulillah syukur sangat sebab Allah murahkan rezeki chantek sekeluarga. Sebelum puasa hari tu, arjuna telah membuat keputusan untuk memulakan satu perniagaan secara kecil-kecilan. Maka,  kami bersetuju untuk membuka kedai menjual topup dan menyediakan perkhidmatan fotostat dan binding dll. Maka setelah berkira-kira dalam budget dan segala keperluan, arjuna memulakan proses permohonan lesen dari A -…